Na Symbolickom cintoríne pod Ostrvou pribudlo sedem tabuliek

22.10.2008 Poprad

Vysoké Tatry 22. októbra (TASR) - Sedem tabuliek s menami ľudí, ktorí prišli o život vo Vysokých Tatrách, pribudlo v tomto roku na Symbolickom cintoríne pod Ostrvou, kde v sobotu 25. októbra bude tradičná pietna spomienka.
Obeťami Tatier sa stali Jaroslav Pokorný, David Franc, Piotr Majka, Alexander Pataki a Macej Sokolowski. Vladimír Mikšaník zahynul na Matterhorne a Andrzej Wosinski na Mont Blancu.
Pod mottom "mŕtvym na pamiatku, živým na výstrahu" je umiestnených na Symbolickom cintoríne už 298 tabuliek so 432 menami obetí. V poslednú októbrovú sobotu zaplnia cintorín príbuzní, priatelia a známi tých, ktorých život vyhasol v horách.
Štátne lesy TANAPu a Tatranská horská služba - dobrovoľný zbor, naplánovali stretnutie účastníkov pietnej spomienky na sobotné predpoludnie o 10.30 hod. v Chate pri Popradskom plese.
Program na Symbolickom cintoríne vyplní príhovor, rozlúčka s obeťami hôr a bohoslužba. Účastníci položia kvety k pamätnej tabuli s menami obetí lavínového nešťastia na Skalnatom plese pred polstoročím, pri ktorom prišli o život štyria lyžiari.
 

Vyberte región